Καλαντζής: Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας!

Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας!
-Μήνυμα Δημάρχου κ. Νικόλαου Καλαντζή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που έχει καθιερωθεί η 5 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, προέβη στο ακόλουθο μήνυμα: «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και η ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι στην προστασία του κρίνεται επιβεβλημένη. Άλλωστε οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι δυναμικά παρούσες.
Ως Δήμος έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά από ενέργειες προκειμένου να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Προχωρήσαμε στην κατασκευή πράσινου σημείου, λειτουργούμε τέσσερα ρεύματα ανακύκλωσης, οργανώσαμε δράσεις ανακύκλωσης στα Σχολεία, ενώ πολύ σύντομα θα τοποθετήσουμε και καφέ κάδους για οργανικά υλικά και υπολείμματα φαγητού. Επιπλέον διενεργούμε διαρκείς ελέγχους στο νερό, ενισχύουμε την πυροπροστασία, αντιδρούμε σθεναρά στη δρομολόγηση έργων που δύνανται να διαταράξουν ή να επιβαρύνουν το περιβάλλον και παράλληλα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου του τόπου μας.
Δεν πρέπει όμως να θυμόμαστε το περιβάλλον μόνο στις καθιερωμένες Παγκόσμιες ημέρες.
Με εδραιωμένη περιβαλλοντική συνείδηση επιδιώκουμε διαρκώς να το κάνουμε φιλικό για εμάς και τα παιδιά μας. Η προσπάθεια είναι κοινή!
Σεβασμός στο περιβάλλον, σημαίνει σεβασμός στη ζωή!
Array