Α. Παπαδήμας: “Λόγω μετανάστευσης νέων πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο συγχώνευσης ομάδων”

Στην αθλητική εκπομπή του Βησσαρίωνα Σάκκου Prisma sports ήταν καλεσμένος o Ανδριανός Παπαδήμας καθηγητής φυσικής αγωγής σχολιάζοντας το τοπικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχει μία δυσκολία στο τοπικό ποδόσφαιρο και έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι, εκεί εστιάζω το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις με την ακρίβεια, οι δουλειές είναι σε μία ανασφάλεια με αποτέλεσμα ο παραγοντισμός να πηγαίνει πίσω, καθώς ο καθένας θέλει να κοιτάξει τη δουλειά του, έτσι τα αθλητικά δρώμενα πηγαίνουν πίσω.

Επίσης παρουσιάστηκαν ορισμένες δυσκολίες μία με το μητρώο, μία με τα νέα μέτρα της ΕΠΟ, όλα αυτά συνηγορούν ώστε να υπάρχει μία μεγάλη δυσκολία στους παράγοντες να ασχοληθούν με το τοπικό ποδόσφαιρο.

Δεν έχω αντίρρηση με το μητρώο όμως νομίζω πως οι ομάδες οι οποίες υπάρχουν δεν χρειάζεται να έχουν τόσο μεγάλη γραφειοκρατία γιάννα πόσο 1800 ευρώ, που θα δαπανήσουν σε δικηγόρους και τους προπονητές τους.

Αυτό σημαίνει ότι στο σωματείο δεν θα περισσέψει τίποτα.

Πιο παλιά μπορεί να χρωστάγαμε για κάποια δελτία και κάποιες τιμωρίες κάποιο χρηματικό ποσό και οι ΕΠΣ μας έκαναν διευκολύνσεις, τώρα όλα αυτά προκαταβάλλονται, πώς μπορεί κάποιος παράγοντας να ξεκινήσει και οόσα χρήματα πρέπει να βάλει από την τσέπη του σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για αυτό έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε.

Μην ξεχνάμε πως ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας από 25 μέχρι 45 που θα παίξει ποδόσφαιρο και θα ασχοληθεί με τον παραγοντισμό, λόγω ανεργίας φεύγουν.

Η τελευταία απογραφή στο νομό Άρτας είχε 5.000 λιγότερο πληθυσμό. 3.500 είναι ηλικίας 25 με 45, αυτό αναλογικά μπορεί να συμβαίνει και στον νομό Πρέβεζας και Λευκάδας.

Βέβαια οι συγκεκριμένοι νόμοι έχουν το πλεονέκτημα του τουρισμού που μπορούν να κρατούν περισσότερο κόσμο.

Εμείς όμως βρισκόμαστε στην Ηπειρωτική χώρα, αντιμετωπίζουμε προβλήματα και μάλιστα έχουμε μετανάστευση ώστε νέα παιδιά να πηγαίνουν σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα για να εξασφαλίσουν τη δουλειά τους. Άρα δεν μπορούμε να στελεχώσουμε εύκολα τις ομάδες μας, καθώς οι μαθητές μέχρι να πάνε 3η Λυκείου θα φύγουν.

Αναφορικά με τα νέα παιδιά από τα παιδιά που ασχολούνται μόνο ένα 20% μπορεί να παίξεις ένα επίπεδο Άλφα τοπικού.

Είναι δύσκολο να στελεχωθούν οι ομάδες, επίσης υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα καθώς τα παιδιά έχουν άλλες διεξόδους όπως τα κινητά τηλέφωνα και το ίντερνετ, αυτό είναι και λίγο θέμα κοινωνίας και πρέπει οι ίδιες οι οικογένειες να σπρώξουν τα παιδιά τους προς την κατεύθυνση του αθλητισμού.

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με ευχολόγια.

Ένα άλλο πρόβλημα πρέπει να αντιληφθούμε στην περιοχή μας από τη στιγμή που ο πληθυσμός συρρικνώνεται θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο συνεργασίας των ομάδων και να ξεφύγουμε από το Ταμπού του χωριού μας και να δούμε τα πράγματα γενικότερα.

Δηλαδή θα πρέπει να γίνουν συγχωνεύσεις ομάδων μεταξύ δύο ή τριών γειτονικών χωριών και να φτιάξουμε ένα σύλλογο. Για παράδειγμα Ωρωπός φέτος δεν έφτιαξε ομάδα, για ποιο λόγο να μην κατέβει με το Λούρο Πρέβεζας;

Εκ των πραγμάτων μελλοντικά πιθανότατα με το Θεσπρωτικό να πρέπει να γίνουμε ένα. Πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες μεταξύ χωριών και σωματείων ώστε να έχουμε κάτι καλύτερο, διαφορετικά σε λίγο στα χωριά δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα.

Είμαστε τρεις νόμοι Λευκάδα Πρέβεζα Άρτα, καθώς και ένα κομμάτι της Αιτωλοακαρνανίας και έχουμε 10 ομάδες και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει.

Με λίγα λόγια γίνεται ένα μίνι τουρνουά, ενώ πιθανότατα του χρόνου τα πράγματα να μη χειρότερα.

prevezatoday.gr

Array