Δελτίο Τύπου απο την ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ “Σε εμάς δεν θα βρουν λεκέδες. Ας ψάξουν στην παράταξή τους…”

Σε εμάς δεν θα βρουν λεκέδες. Ας ψάξουν στην παράταξή τους…

Όλη η αλήθεια για τα επικρινόμενα έργα



Επειδή τις τελευταίες ημέρες διακινούνται στα social media από υποψηφίους και υποστηρικτές της παράταξης «Μαζί για τον Πολίτη», μία σειρά από ψεύδη, ανακρίβειες αλλά και υπονοούμενα για έργα του Δήμου, που μόνο τοξικότητα προκαλούν στην πολιτική ζωή του τόπου, εμείς απαντάμε με ευθύτητα και
ειλικρίνεια για κάθε ένα από τα έργα που αναφέρονται:

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων: Ο Δήμος αφού έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου προχώρησε σε σύμβαση υλοποίησης κατασκευής ενός σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, προϋπολογισμού 221.000 €.
Ο ανάδοχος έχει ξεκινήσει ήδη τις εργασίες τις οποίες μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει με μία απλή επίσκεψη στο χώρο. Πιο συγκεκριμένα έχουν γίνει οι χωματουργικές εργασίες, πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση και έχουν τοποθετηθεί τα σίδερα του κτιρίου. Το έργο έχει προχωρήσει περίπου στο 25%.  Σημειώνεται εδώ ότι οι πληρωμές του έργου γίνονται τμηματικά και με βάση την πορεία εξέλιξης των εργασιών του .

Έργο ανάπλασης της Πλατείας στο Κέντρο Υγείας:
Για το έργο αυτό ο Δήμος προχώρησε όλες τις νόμιμες ενέργειες καιδιαδικασίες και για τη μη ολοκλήρωση του δε φέρει καμία ευθύνη. Οι καθυστερήσεις οφείλονται καθαρά σε γραφειοκρατικές διαδικασίες του
κεντρικού κράτους, που δεν είναι δυνατό να ακυρώνουν προσπάθειες που καταβλήθηκαν εκ μέρους μας για να πετύχουμε την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης μας.
Ειδικότερα το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται με ανάδοχο του διαγωνισμού την εταιρία ΟΡΡΑΟΝ ΑΤΕ, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που υπεγράφητο καλοκαίρι του 2021.
Η κατασκευή του κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες προχωρούσε με γρήγορους ρυθμούς έχοντας υλοποιήσει το 30% των εργασιών. Ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση στη χρηματοδότηση εκ μέρους του ΟΠΕΚΕΠΕ,
αρμόδιου Φορέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, που δεν ξεπεράστηκε γρήγορα παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας και φυσικά ο Δήμος δεν μπορούσε ν’ αναλάβει το μεγάλο κόστος της χρηματοδότησης για τη συνέχιση του έργου.
Το ζήτημα τελικά ξεπεράστηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο. Η καθυστέρηση αυτή οδήγησε την κατασκευάστρια εταιρεία να αιτηθεί τη διάλυση της σύμβασης. Στη συνέχεια έγινε τελική επιμέτρηση των εργασιών και λήξη της συγκεκριμένης εργολαβίας.
Άμεσα άρχισαν οι διαδικασίες για τη συνέχιση του έργου, καλώντας , όπως η νομοθεσία ορίζει, τον 2ο και 3ο κατά σειρά μειοδοσίας οικονομικό φορέα προκειμένου να συνεχίσει, εφόσον επιθυμεί, την κατασκευή. Οι δύο μειοδότεςδε αποδέχτηκαν.
Ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε η ολοκλήρωση του έργου που περιλαμβάνει τις εναπομείνασες ποσότητες να γίνει μέσω της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης, καθώς είναι πιο σύντομη χρονικά. Προχωρώντας τις διαδικασίες ο Δήμος πρόσφατα με ιδία μηχανήματα και προσωπικό παρενέβη κι έκανε βελτιώσεις στο χώρο για να τον καταστήσει ασφαλή.
Καθώς οι πιστώσεις του έργου είναι εξασφαλισμένες το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα η κατασκευή του έργου θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί.
Οτιδήποτε άλλο, διαδίδεται ή ακούγεται είναι ψευδές και κακοπροαίρετο.

Εγκατάσταση πλωτής κολυμβητικής δεξαμενής στη λίμνη Ζηρού:
Ο Δήμος όντως έπειτα από σχετικές μελέτες δημοπράτησε την κατασκευή πλωτής λιμναίας κολυμβητικής δεξαμενής και διαδρόμου πρόσβασης, συνολικού προϋπολογισμού 72.000 ευρώ. Ο ανάδοχος του έργου με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε στις 7 Μαΐου του 2018, είχε προθεσμία παράδοσης της προμήθειας 50 ημέρες. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και το Δημοτικό Συμβούλιο στις 18 Φεβρουαρίου του 2019 αποφάσισε να κηρύξει έκπτωτη την ανάδοχο εταιρία και δεν καταβλήθηκε ούτε ένα ευρώ.
Ο οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να ελέγξει την ακρίβεια των όσων αναφέρουμε.

Σημειώσαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση ότι ο Δήμος Ζηρού με βάση το τεχνικό πρόγραμμα υλοποιεί συνολικά 124 έργα. Ακόμη και στατιστικά να το δει κανείς ένα ή δύο στα 124 έργα μπορεί να μη προχωρήσουν με βάση τον προγραμματισμό καθώς υπάρχουν πάντα και απρόβλεπτοι παράγοντες, όπως ήταν για παράδειγμα η πανδημία.
Αυτό όμως δεν μας πτοεί. Αντίθετα ενισχύει τη θέληση μας να πραγματοποιούμε ακόμη περισσότερα.
Και αυτό θα κάνουμε και ως επόμενη διοίκηση του Δήμου Ζηρού, όσο κι αν προσπαθήσουν κάποιοι με fake news και ανακρίβειες να σπιλώσουν το έργο και να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή του τόπου.
Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

Εμείς προχωράμε μπροστά, υπερήφανοι για το έργο μας και έτοιμοι να
κάνουμε διαρκώς περισσότερα για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.

Array