Με επιτυχία η παράσταση «κουκλοθέατρου» στον Δήμο Ζηρού

Η ομάδα κουκλοθεάτρου Αντράλα (www.antrala.gr) επισκέφτηκε τον Δήμο μας να παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο “Λυκουργό-μπερδέματα”.

Ο Λυκούργος είναι ένας καλοκάγαθος λύκος, αλλά πολύ γκαφατζής! Στο παραμύθι που κατοικεί, έχει προκαλέσει, άθελά του, μεγάλες ζημιές! Όλα ξεκινούν, όταν τον διώχνουν από το Λυκοχωριό, και βρίσκεται μόνος στη βιβλιοθήκη, να περιπλανιέται από παραμύθι σε παραμύθι! Τι τον περιμένει άραγε στην πελώρια βιβλιοθήκη; Θα καταφέρει να βρει κάπου να μείνει;

Το κουκλοθέατρο σαν θέαμα, προσφέρει στο παιδί ερεθίσματα που το εμπλουτίζουν ψυχικά συναισθηματικά, νοητικά, γνωστικά.

Παρακολουθώντας μια παράσταση κουκλοθεάτρου ζει μέσα σε συναισθηματική ένταση τη μαγεία και το θαύμα.

Βιώνει την θεατρική σύμβαση, όταν, ξαφνικά οι άψυχες κούκλες ζωντανεύουν.

Το παιδί μεταφέρεται σε ένα φανταστικό χώρο, ξεφεύγει από την πραγματικότητα, συμμετέχει, ταυτίζεται, διασκεδάζει, παραδειγματίζεται από τη δράση της κούκλας.

Το παιδιά  , συμμετείχαν στην παράσταση καθορίζοντας  την εξέλιξη της ιστορίας, εξωτερικεύοντας τις απόψεις τους καθώς και συναισθήματα, χαράς, λύπης, έκπληξης, φόβου, ενθουσιασμού.

Ο «καλοκάγαθος Λύκος» ήταν μια προσωπικότητα έκπληξη για τα παιδιά , έπρεπε να πάρουν θέση, μπορούσε άραγε ο καλοκάγαθος λύκος να κυνηγήσει τα τρία γουρουνάκια;

Όλα τα παιδάκια φάνηκε να διασκέδασαν και να πέρασαν όμορφα , μαζί τους και όλοι οι μεγαλύτεροι που είχαμε την τύχη να είμαστε στην παρέα τους.

 

Η βραδιά τέλειωσε με ένα κέρασμα και με όμορφες αναμνήσεις απ την παιδική τους ηλικία!

Ο Δήμος επέλεξε να πραγματοποιήσει δύο  παραστάσεις κουκλοθέατρου στην Φιλιππιάδα και στην Δημοτική Ενότητα Θεσπρωτικού και συγκεκριμένα στην κοινότητα Ριζοβουνίου και η προσέλευση των παιδιών ήταν ενθαρρυντική .

Τα παιδιά αγαπούν την τέχνη και οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους ως γονείς  και ως κοινωνία .

Array